A Waldorf-mozgalom gazdasági alapkőletétele

A Waldorf-mozgalom gazdasági alapkőletétele

A Waldorf-mozgalom indulásának 100. évfordulója alkalmából a Magyar Waldorf Szövetség belekezdett egy folyamatba, mely során többek között az országos Waldorf-szerveződésnek a Szociális Hármas Tagozódás ideáján alapuló megújításán kezdett dolgozni.

A mozgalom gazdasági hátterének és a jelenkor észlelhető jelenségeinek vizsgálata közben a Magyar Waldorf Szövetség projektben résztvevő munkatársai arra jutottak, hogy minden szempontból időszerűvé vált annak az impulzusnak a megerősítése és a gyakorlatba helyezése, melynek célja, hogy a gazdasági szférából áramló pénz járuljon hozzá a szellemi élet kibontakozásához, a Waldorf-pedagógia mögött húzódó eszme minél szélesebb körben való gyakorlati megjelenéséhez, azaz teremtődjön meg a Waldorf-mozgalom gazdasági lába.

Ennek érdekében került megalkotásra a SZÉÉÉP (Szabadon Építő és Éltető Pénz) elnevezésű program. Összegyűjtöttünk több olyan már részlegesen működő, vagy egyelőre ötletszintű kezdeményezést, melyek megvalósítása hozzájárulhat ennek a célnak az eléréséhez.

Szeretnénk ezt a csokrot a Waldorf-mozgalom szereplőinek átnyújtani, melynek első lépéseként egy bemutató rendezvényt szervezünk.

A gazdasági tevékenységek megvalósításához lehetőségül szolgálhat a Welldorf Szövetkezet, mint a magyar Waldorf-mozgalom társadalmi vállalkozása, melynek első bemutatkozó rendezvényére éppen 10 évvel ezelőtt került sor a Kispesti Waldorf Iskola dísztermében. Ugyanezen a helyszínen tartjuk 2019. november 22-én a SZÉÉÉP nyitórendezvényt, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket.A projekt szervezője:
Magyar Waldorf Szövetség

Időpont:
2019.11.22.
16:00 - 20:00

Helyszín:
Kispesti Waldorf Iskola
1193 Budapest, Vécsey u. 9-13.

Térkép betöltése...