Tavaszi bazár a Waldorf 100 jegyében


Hagyományos tavaszi bazárunkon gyermekeink mellett idén a Waldorf 100-é a főszerep!

A szokásos, bazári forgataghoz hozzátartozó tevékenységek (ügyességi játékok, szülők által készített fa körhinta, éneklés, zene, bábszínház…) mellett idén különlegességekkel is készülünk.

Két projektünkkel a fizikai környezetünkben is szeretnénk megjeleníteni a Waldorf 100-at, így nap mint nap eszünkbe juthat, amikor ránézünk:

Waldorf 100 virágoskert
Az iskola előtti kertben, az iskola körül, az osztályközösségek 100 db virágot ültetnek el, amelyeket majd a továbbiakban ápolnak – ezzel jelképesen életben tartva magát az impulzust is.

Falfestés
Iskolánk egy sivár külső falát is új külsőbe öltöztetjük. Ehhez minden osztály kap egy felületet, amely kb. 1,5 m magas és 1 m széles. Erre is szeretnénk, ha előre gondolnának, terveznének, majd rajzolnának a Waldorf 100 jegyében. A következő témák közül lehet választani: föld, víz, tűz, levegő, növények, állatok, ember és a 8. osztály választhat szabadon egy nyolcadik témát.

És a kézműveskedést is újragondoltuk:

Kézműveskedés, játékok

100 Pillangó-, és madárhajtogatás – cél: egyszerű, és közben a Waldorf értékeire, eszmeiségére gondolunk, olyasmire, ami megérintett régen, ma, gyermekünk által – ezt azután összefűzve installációként kiállítjuk

100 “miért a waldorf” szalag – az előzőnél megfogalmazódott gondolatokat kis színes csíkokra írjuk, ez szintén ki lesz helyezve

100 éves a Waldorf, 28 éves a mi iskolánk: Rajzold le, milyen lesz az iskolánk/ a világ /Te 28, vagy 100 év múlva!

Waldorf 100 képeslapok elhelyezése térképen (játék) és kiállítás

Egy nagy 100-ast közösen beszövünk színes pólófonallal

 A projekt szervezője:
Gödöllői Waldorf Iskola

Időpont:
2019.05.18.
14:00 - 18:00

Helyszín:
Gödöllői Waldorf Általános Iskola és AMI
2100 Gödöllő, Tessedik Sámuel utca 4.

Térkép betöltése...