Waldorf100 képeslapok

Waldorf100 képeslapok

A debreceni Napraforgó Waldorf Iskola néhány éve az elsők között csatlakozott a magyar Waldorf-iskolák közül az úgynevezett WOW-day (Waldorf One World) világméretű kezdeményezéshez. 2017-ben egy készülő jubileum még különlegesebbé tette az alkalmat. A tanév egyik fontos eseménye a Waldorf-iskolák fennállásának 100 éves évfordulóját (1919-2019) előkészítő nemzetközi Waldorf100 projektekhez való csatlakozás volt. Az eseménysor szervesen kapcsolódik a Waldorf One World (WOW-Day) programhoz.

A Waldorf100 projekt egyik kezdeményezése a képeslapcsere, melynek célja, hogy a világ összes Waldorf-iskolája küldjön egy-egy, gyerekek által díszített képeslapot a világ minden Waldorf-iskolájának, a beérkező képeslapokból pedig az iskolákban jöjjön létre egy világtérkép, amelyen kirajzolódik, hol is helyezkedik el a világ több mint 1100 Waldorf-iskolája az egyes kontinenseken.

Az első képeslapok Hollandiából és Németországból érkeztek Debrecenbe. Iskolánk tanulói a 2017-es WOW-day-en kezdték el, majd a 2018-as WOW-day-en folytatták saját útnak indítandó képeslapjaik díszítését, de teaházzal, állatsimogatóval, arcfestéssel, akadálypályával is gyűjtöttek adományt a nehezebb sorsú Waldorf-iskolások számára, járjanak ők a Föld bármelyik országában is Waldorf-iskolába.

Tekintsd meg a képeslapokat bemutató galériánkat!A projekt szervezője:
Napraforgó Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és AMI

Időpont:
2017.10.27. - 2019.09.07.

Helyszín:
Napraforgó Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és AMI
4028 Debrecen, Eötvös u. 46-48.

Térkép betöltése...